Medijski konsalting & podrška medijima

MEDIJSKI KONSALTING

Media Art je od 2005. pa na ovamo radio na kreiranju programske strategije dvadesetak radijskih i TV kuća (TV Metrolis, TV Spektar, RTV Viktorija itd.). Za više televizijskih kuća pružane su (i pružaju se) usluge vezane za posebne programske sadržaje.

PODRŠKA MEDIJIMA

Media Art je do sada organizovao trinaest seminara (četiri međunarodna), osam tribina i okruglih stolova u saradnji sa državnom administracijom, privrednim subjektima i međunarodnim organizacijama, među kojima su Sekretarijat za kulturi i medije Vlade Vojvodine, CFI, Novosadska novinarska škola, Sajam medija, Ministarstvo kulture Crne Gore i drugi

Paviljon Srbije na DISCOP EAST 2010.

Na međunarodnom marketu DISCOP EAST 2010. Media Art organizovao je Paviljon Srbije na kome su predstavljeni proizvodi trideset TV stanica i nezavisnih produkcija iz Srbije. Kao posledica ovog nastupa izvezeno je AV sadržaja u vrednosti preko 300.000€, pri čemu je u projekat uloženo oko 25.000€, a finansijeri su bili Sekretarijat za privredu Vlade Vojvodine, Ministarstvo kulture Srbije, Privredna komora Srbije, Kancelarija za evropske poslove Vlade Vojvodine i IREX.

Seminar u Kovačici

Na zahtev CFI (www.cfi.fr) Media Art organizuje u Kovačici novembra 2009. godine trodnevni Prvi susret francuskih i srpskih produkcija i televizija na kome je četrdesetak srpskih producenata imalo priliku da sa predstavnicima TV Arte, francuskog javnog servisa i francuskih nezavisnih produkcija razmotri mogućnosti saradnje.